De luxe sloep Corsiva 475

HappyBoats huren varen genieten corsiva sloep

Varen in een sloep is genieten zonder zorgen. Huur een sloep of boot met familie, vrienden of collega’s en ga er een dagje heerlijk op uit!
De Corsiva 475 spiegelsloep is de perfecte boot om zorgeloos te vertoeven op het water. Door zijn stoere vormgeving, ruime en comfortabele zitplaatsen, logische indeling en perfecte vaareigenschappen, is deze sloep het paradepaardje van Happy Boats Sloepverhuur en EuroParcs Resorts. Bestuur deze boot nu zonder vaarbewijs!

corsiva overdekt smallEen groot voordeel is de lage doorvaarhoogte en geringe diepgang van de Corsiva 475, waardoor u toegang heeft tot de laagste bruggen en kleinste slootjes. Aan de achterkant van de sloep is een comfortabele diepe zit met een hoge rugleuning. In de boeg biedt een ronde bank plek voor drie tot vier personen en bij het stuur is plek voor minimaal twee personen. De sloep is compleet uitgevoerd met kabelaring, zitkussens, stuurconsole, stuurwiel en dekzeil. Krijg je al zin om te varen?

Specificaties:

Lengte: 475 cm
Breedte: 190 cm
Gewicht: 350 kg
Diepgang min.:
0,35m
Capaciteit: 5 tot 6 personen
Vermogen: 9,9 pk
Snelheid: 20 km/uur (max)
Vaarbewijs nodig?: Nee
Tafel: Ja, maar niet alle sloepen (vraag het na tijdens de reservering)


Waarom is een vaarbewijs niet nodig voor het varen met de sloepen van Happy Boats?

De wet schrijft voor in het binnenvaartbesluit vanaf artikel 13 op welke momenten een klein en zelfs groot vaarbewijs verplicht zijn. In artikel 16 staat beschreven wanneer minimaal een klein vaarbewijs verplicht wordt gesteld. De belangrijkste stukken uit die wet staan hieronder beschreven.

Een klein vaarbewijs is vereist voor het voeren van:
a. pleziervaartuigen met een lengte van ten minste 15 meter en minder dan 25 meter of;
b. schepen met een lengte van minder dan 15 meter die door middel van de eigen mechanische voortstuwingsmiddelen een snelheid van meer dan 20 kilometer per uur ten opzichte van het water kunnen bereiken.

De boten van Happy Boats zijn minder dan 15 meter lang en varen met een snelheid van minder dan 20 kilometer per uur. Een klein vaarbewijs is dus niet verplicht bij het bevaren van de boten en sloepen van Happy Boats.

Met hoeveel pk mag je varen zonder vaarbewijs?
In het verleden schreef de wet voor dat een vaarbewijs verplicht is als de boot of sloep een motor heeft met een vermogen van meer dan 9,9pk. Sinds een aantal jaren is het vermogen van de motor, oftewel het aantal pk of kW, niet meer van belang in de beoordeling of een vaarbewijs wel of niet verplicht is.

Over Happy Boats sloepverhuur

Happy Boats Sloepverhuur is onderdeel van Snoekbaars Bootverhuur en is een initiatief van Aad Lansbergen en EuroParcs vakantieparken. Aad Lansbergen is een van de huiseigenaren (onder andere op Europarcs de Biesbosch) van het eerste uur en met zijn jarenlange ervaring met recreatief varen durven wij gerust te zeggen dat ook jij enthousiast zal zijn over de sloepen en boten die door hem zijn geselecteerd.

De boten en sloepen zijn direct beschikbaar vanuit EuroParcs de Biesbosch. Activiteiten "Snoekbaarsvissen onder de Moerdijkbrug..." en "Varen in De Biesbosch" zijn onderdeel van het nieuwe evenementenprogramma van EuroParcs en dragen bij aan een nog betere beleving van je vakantie op het park.

Contactgegevens

EuroParcs De Biesbosch
Rijksstraatweg 186
3316 EJ Dordrecht

Wilt u meer informatie of een boot huren?
Kijk dan op de contact-en-vragen pagina of
mail met Happy Boats en Board Academy: 
E-mail: bootverhuur@board-academy.nl