Meest gestelde vragen

Ja, als het water diep genoeg is kunt u voor een standje aanleggen. Zorg dat de boot vast ligt en u weer terug kan komen in de boot. Pas op met ondieptes en achteruit varen. Vaar rustig naar het strand en zet de motor uit voordat de boot de ondiepte van het strand bereikt.
In jachthavens en aanlegsteigers mag u aanmeren. Let op: u dient zich in sommige gevallen te melden bij een havenmeester. Soms wordt er geld gevraagd voor het aanmeren, dit geschiedt op uw eigen kosten. Deze kosten kunt u zien op de borden bij het binnenvaren van het havengebied.

Tip: Als er een bord staat met een rode P is het verboden je boot aan te meren, een blauwe P mag aanmeren wel. Een bord met een rode streep door een anker, betekend dat een anker gebruik verboden is (visboten).

De Boat Coach kan u eventueel leuke en nuttige tips geven tijdens uw vertrek.
Happy Boats verstrekt op de meeste locaties een vaarkaart die u helpt om een veilige (voor u en de boot) vaarroute te bepalen. De vaarkaart biedt u naast handige tips voor een leuke route ook inzicht in de te bevaren gebieden. Er zijn bijvoorbeeld een aantal stukken in de Biesbosch niet diep genoeg voor de boot. En er zijn gebieden beschermd natuurgebied. Naast de vaarkaart hebben we op bijna iedere locatie een digitale vaarkaart. U krijgt de digitale vaarkaart uitgereikt uiterlijk een dag voor uw reservering. Zorgt u voor een opgeladen telefoon?

Ja, dit kunt u selecteren in het reserveringsproces. Wij rekenen een kleine vergoeding voor de extra slijtagekosten. Uw hond mag in de boot niet op de kussens zonder eigen kleed.
Zorgplicht: Wij vragen u om ervoor te zorgen dat uw hond op een kleed kan liggen in de boot en dat u handdoeken mee neemt om uw hond goed af te drogen als hij in het water heeft gezwommen.

De Boat Coach is altijd bereikbaar gedurende uw vaart. Het nummer vindt u in het Boat Book en op uw overeenkomst. Tip: Deel zo snel mogelijk uw locatie met de Boat Coach via Whatsapp, zodat de Boat Coach weet waar u bent.

Happy Boats is hiervoor verzekerd indien de boot op het moment van diefstal op de juiste manier beveiligd is: sleutels uit het contact en boot aan het kettingslot. Let dus op: U bent verantwoordelijk voor het naleven van deze regels. De Boat coach kan u hierover adviseren.

Gebruik de zoekfunctie bovenaan of lees hieronder in de verschillende categorieën.

Klik op een categorie en bekijk de vragen en antwoorden.
Jouw vraag niet gevonden? Neem dan contact met ons op via de pagina 'contact en route' van één van de locaties.